Palloliitto – ”Stadion täyttää kansainväliset mitat”

Suomen Palloliitto pitää erinomaisen kannatettavana asiana sitä, että Tampereen kaupunki on ryhtynyt Tammelan jalkapallostadionin kehittämishankkeeseen. Toteutuessaan Tammelan stadionista tulee pirkanmaalaisen jalkapallon toiminnallinen keskus. Se luo erinomaiset puitteet huippusarjojemme otteluille ja mahdollistaa jalkapallomaaotteluiden sekä seurajoukkueiden kansainvälisten pelien järjestämisen lähes ympärivuotisesti.

Stadion tulee toteutuessaan täyttämään Euroopan jalkapalloliiton stadionkategoria III:n infrastruktuurivaatimukset, jotka mahdollistavat esimerkiksi Mestareiden liigan kolmannen karsintakierroksen otteluiden pelaamisen Tammelassa.

Tampereen kaupunki on hyödyntänyt Palloliiton stadionrakentamisen asiantuntijuutta paitsi hankkeen ohjausryhmässä ja kaupungin tilakeskuksessa, myös arkkitehtuurin ideakilpailuvaiheen valmistelussa. Stadion tulee valmistuessaan olemaan malliesimerkki rakennushankkeesta, jossa liikunnan ja urheilun sekä yleisötilaisuuksien tarpeet yhdistyvät asuin- ja liikerakentamiseen kustannusneutraalilla toteutustavalla. Samalla Tammelan kaupunginosa kehittyy mahdollistaen alueen asukkaille ja kouluille tiloja arkiliikunnalle.

Tero Auvinen, olosuhdepäällikkö, Suomen Palloliitto

Julkaistu Aamulehdessä 10.2.2015