Kehitysehdotuksia Hattutempun jatkosuunnitteluun – luonnos

Tammelan Hattutempun kannatusyhdistys on keräämässä kehitysehdotuksia stadionin jatkosuunnitteluun.

Aktiivisten jäsenten toimesta on kerätty aluksi tässä listatut huomiot ja nyt kaikki halukkaat voivat Pro Hattutemppu Facebook-ryhmässä kommentoida ja esittää uusia ideoita. Ehdotukset välitetään hankkeen ohjausryhmälle kevään aikana.

  1. Seisomakatsomot päätyihin voisi toteuttaa myös osissa. Eli alkuvaiheessa esimerkiksi kolmannes kummastakin päädystä olisi seisomakatsomoa ja jos kysyntää näille paikoille on enemmän, päätykatsomoista voisi suuremman osan muuttaa seisomapaikoiksi. Tällaiseen pitäisi suunnitelmissa varautua. Toinen, joskin huonompi vaihtoehto on kääntyvät istuimet, jolloin paikoilla voisivat halukkaat seisoa.
  2. Nykysuunnitelmassa katsojat eivät voi kiertää kenttää ympäri kulkematta portaita ylös/alas. Emme pidä tätä toimivana ratkaisuna. Hakametsässän jäähallista on huonoja kokemuksia ajalta, jolloin yksi käytävä oli suljettuna ja hallia ei voinut kiertää ympäri. Tämä ei toiminut alkuunkaan. Emme usko sen toimivan Tammelassakaan, Tampereella ottelutapahtumiin kuuluu kentän kiertäminen ja tuttujen tapaaminen.
  3. Katsomoiden lippoja tulee pidentää havainnekuviin verrattuna, jotta ne suojaavat sateella myös alimpien rivien katsojia. Tämä on tärkeä mukavuustekijä.
  4. Esteetön kulku hyville pyörätuolipaikoille on tärkeää. Nykyisellä pallokentällä pyörätuolipaikat ovat varsin alhaalla, lähes kentän tasolla. Pääsy korkeammalla sijaitseville paremmille katselupaikoille tulee olla mahdollista myös pyörätuolilla.
  5. Kannattajakatsomon läheisyydessä olisi hyvä olla varastotila kannattajaryhmien tarvikkeille kuten banderolleille. Tämä auttaisi osaltaan katsomokulttuurin ja hyvän jalkapallotunnelman luomisessa Tampereelle.
  6. Mediatuotannon helppous on tärkeää huomioida.
  7. – Kuvaustasanne mahdollisimman korkealle ja kuvauspaikan asteluku 45 sivurajaviivaan nähden
   – Kuvaustasanteelle tilaa useammalle TV-kameralle vierekkäin
   – Kuvauspaikat molemmille kenttäpuoliskoille matalammalle kuin pääkamerapaikat
   – Kuvauspaikat kulmauksiin
   – Riittävät varastointitilat seurojen omille mediatuotantovälineille ja tarpeistolle
   – Jos mahdollista, tavarahissi alhaalta ylös asti kuvauspaikan takana olevaan tilaan
   – Kuvaustasanteelle riittävästi sähköpistorasioita, 16A, 32A ja lähelle myös 63A liitäntä
   – TV-tuotannon tarpeiden mukaan mahdollisimman helpot kaapeliläpiviennit